Tiedote - Itä-Suomen aluejaosto 13.10.2020

13.10.2020


Suomen Lentopalloliiton aluejaoston tiedote seuroille. Mini-ikäisten toiminta jatkuu, mutta D-ikäisten tehotreeni tauolle

Itä-Suomen aluejaosto

Tiedote 13.10.2020

Korona-tilanteen ennakoimaton ja tartuntojen yllättävän voimakas kasvu eripuolella Suomea, jossa sarjaohjelman mukainen pelaaminen Itä-Suomen alueen hallinnoimissa aikuisten ja lasten sarjoissa, on aiheuttanut epätietoisuutta, huolta ja perusteltuja kysymyksiä seuroilta, pelaajien vanhemmilta sekä myös ottelu/turnausvastuussa olevalta yhteisöltä/seuralta.

Itä-Suomen aluejaoston ensisijainen tavoite on turvata jokaisen pelaajan terveys ja huolehtia siitä, että turnauksissa noudatetaan eri viranomaisten ja Lentopalloliiton koronaan liittyviä ohjeistuksia.

Seuroille:

On hyvä laatia ohjeistus, jossa seura viestii, kuinka toimitaan turnauksessa tai tapahtumassa. Asiasta kerrotaan turnauskutsussa.

Mini-ikäisten sarjat (F,E,D ikäiset) :

Pelit pyritään ensisijaisesti pelaan sarjaohjelman mukaisesti. Mikäli seura/joukkue ei osallistu sarjaohjelmaan merkittyyn F,E-D ikäisten turnaukseen, tällöin seuraa/joukkuetta ei sanktioida turnauksesta pois jäämisestä. Pois jääneen joukkueen kohdalta pelit merkitään hävityksi 25-0, 25-0. Seuralla/joukkueella on oikeus osallistua seuraavaan pooli turnaukseen sarjaohjelmaan merkityn mukaisesti.

Saliin ei sallita ylimääräisiä henkilöitä. Kts. Lentopalloliiton linjaukset. Salissa olevilta aikuisilta edellytetään maskinkäyttöä.

D-tehotreenejä ei järjestetä toistaiseksi. Asiaa arvioidaan uudestaan lähiaikoina.

Aluejaosto tiedottaa asiasta ja seuraa aktiivisesti viranomaisten toimia ja suosituksia mm. kokoontumisrajoitusten ja maskisuositusten suhteen ja kehottaa seuroja tekemään tarvittaessa linjauksia harjoitteluun  ja joukkueiden matkustamiseen joukkue ja -seurakohtaisesti.

Lisätietoja:

Tero Nenonen, puheenjohtaja Itä-Suomen alue 050-5458568

Harri Paadar, Aluepäällikkö, 046-8138 010