Itä-Suomen maakunnissa muutos mini-ikäisten verkon korkeuteen

29.8.2017

Keski- ja Itä-Suomen maakunnissa on tulossa merkittävä muutos mini-ikäisten sääntöihin. Tulemme laskemaan mini-ikäisten verkon korkeutta.

Mini-ikäisissä (F-D-juniorit) tulemme muuttamaan verkon korkeutta. Uudet korkeudet ovat:

 

  • F-juniorit: 165 cm
  • E-juniorit: 190 cm
  • D-juniorit: 200 cm
  • D-junioreiden 6 vs. 6 verkon korkeus pysyy entisellään (215 cm).

Tarkoitus

Säännön tarkotuksena on innostaa ja kannustaa lapsia hyppäämään ja lyömään palloa yhdellä kädellä. Samalla kun opetellaan hyökkäystä, opetamme myös torjumaan...

Tavoite

on, että lähivuosina, pelaajien taitotaso ja fysiikka sekä pelaajamäärät ovat nousussa/drop out vähenee, koska verkolla tulee enemmän onnistumisia.

Perusteet

Tähän asti - hiukan karrikoituna - pelaajat ovat hyökänneet verkolta sormilyönnillä jalat maassa lähes 6 vuotta - tästä meidän pitää päästä pois ja nopeasti.

Lasten fyysisten ominaisuuksien herkkyyskaudet, oppimiskyky ja -halu (uteliaisuus) ajoittuvat vahvasti kyseisiin ikäluokkiin, joten sääntöjen pitää tukea tätä.

Ensimmäisenä tämän verkon laskemisen toteutti Pohjois-Suomi (osin eri korkeudet), perässä tuli Keski-Suomen Lentopallo, joka on jo tehnyt päätöksen. Nyt sitten Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo seuraavat mukana.

Tilastointia

Tilastoinnin kautta pääsemme faktoihin käsiksi - kuinka paljon peleissä tapahtuu hyökkäyksiä hypystä ja miten torjunta kehittyy kauden aikana. Tilastointi tukee myös yksilöiden innostusta harjoitella sekä tehdä suorituksia peleissä.

Tulen järjestämään mini-ikäisten tilastointikoulutusta ennen sarjakauden alkua.

  • 20.9. Keski-Suomi (Jyväskylä), paikka ilmoitetaan myöhemmin
  • Itä-Suomen osalta ajankohta ja paikka on vielä avoinna.

Henkilökohtaisesti minulla on vahva usko, että uusi sääntö lisää innostusta, koska verkon päällä tapahtuu hienoja, innostavia hyökäyksiä ja torjuntoja.

Hyvää alkavaa kautta 2017-2018!

Pertti Kulluvaara
alue- ja koulutuspäällikkö