Aluepäällikkö

Poikkeusolot

 

Kun toiminta salilla on nyt pysähtynyt, niin on hyvä käyttää aikaa valmisteluun, suunnitteluun ja opiskeluun. Lentopalloliitto tarjoaa huiman määrän verkkokoulutuksia. On olemassa mahdollisuus tutustua, opiskella ja miettiä, miten minä haluan toimia? Mikä on tärkeää ja mikä vähemmän merkityksellistä?

Muutamia näkökulmia ja ajatuksia

Seura

Onko meidän seuramme säännöt ajantasaiset? Miten tieto kulkee seuran sisällä? Onko meillä riittävät tavat välittää tietoa seuran jäsenille ja pelaajille? Jäsenrekisteri, onko nyt aika sen kuntoon laittamiselle?

Tässä muutamia ajatuksia, kysymyksiä, joille voisi olla nyt aikaa. Nämä ovat myös niitä välttämättömiä asioita, joita seurassa pitää aina silloin tällöin hoitaa. Koska seuran jäsenten kokoontumiset eivät ole suotavia, niin digitaaliset työkalut ja niin käytön hallinta nousee nyt rooliin. Kaikissa seuroissa on aina joku, jolla on kokemusta asiasta. Nyt on aika kokeilla uusia tapoja toimia.

Valmentaja

Suunnittelun tärkeys korostuu nyt. Mitä teemme, miten teemme ja koska me teemme? Tietotaitoa on saatavissa mm. Lentopalloliiton verkkokoulutuksista. Nyt on hyvä aika ylläpitää ja päivittää osaamista. On lukemattomat sähköisiä työkaluja, joita voi nyt tutkia ja miettiä, onko tämä minun tapani tehdä suunnittelua?

Seuran valmentajien kesken voisi olla aikaa pitää verkkotapaamisia, jossa mietitään meidän seuramme tapaa tehdä asioita. Mini-ikäisten toiminnan tavoite? Mitä jos osa pelaajista on kilpailullisia? Miten varaudutaan siihen, osalle pelaajista kyse on harrastuksesta muiden harrastusten joukossa? Entä vanhemmat? Mikä on helpoin tapa välittää heille tietoa? Mikään ei tietysti korvaa vanhempien kohtaamisia. Kohtaamisia on syytä tehdä heti, kun se on mahdollista.

Pelaaja

Miksi näitä juttuja tehdään? Pelaajat, heidän vuoksensa. Siksi, että heillä olisi mahdollisimman laadukas arki myös tämän poikkeusajan jälkeen. Yhtä tärkeää on se, että pelaajat pidetään mukana ja motivoituneena juuri nyt. Some on täynnä viihdettä ja siellä on myös hyviä juttuja. On hyvä ymmärtää, että ”missä lapset ja nuoret” on? Nyt hyvä käyttää luovuutta ja kokeilla kaikenlaista. Ohjeita, vinkkejä ja haasteita kokeilemaan uusia juttuja. Joka joukkueessa on hyviä some osaajia ja heidän ideansa ovat nyt arvokkaita. Antakaa heillä mahdollisuus olla parasmahdollinen itsensä juuri nyt.

 

/Harri

31.3.2020

Aluepäällikkö vaihtuu.        (13.9.2019)

 

Lentopalloliiton organisaatio muutoksen myötä, myös aluepäällikkö vastuissa tuli muutos. Minä otan vastuun Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnista.

Omasta taustani:

Olen toiminut Lentopalloliitossa reilut kuusi vuotta. Päävastuuna on ollut Pohjoinen alue. Asema paikkana on Oulu.
Kasvattaja seura on Utsjoen Kuohu.Ensimmäiset sarjapelit pelasin Ailigas Sääsket nimisessä seurassa, joka pelasi 3-sarjapelit Norjassa, koska kylässä ei ollut sarjamääräyksien tasoista salia. "Sääntöjen mukaan tuumasi Virmiala"

 

Pidetään hyvistä jutuista kiinni.

On selvää, että tässä muutoksessa tarvitaan suunnitelmallisuutta ja samalla tehdään edelleen toimivia asioista.

Kun kokonaiskuva olemassa, sen jälkeen syntyy "aluepäällikön vuosikello", joka jaetaan täällä seuroille tiedoksi.

Asioita ei voida enään tehdä samalla tavalla kuin aiemmin.
Tässä muutoksessa on mahdollista tarkastella, mikä on olennaista?

On asioita, joita pitää vielä ratkaista. Ja olen vakuuttunut, että ratkaisu löytyy.

Tavoite on olla mukana Idän alueen suunnittelu päivässä.
 

Kiitoksia Tero Nenoselle jo tässä vaiheessa avusta!

 

Jos on asioita/kysymyksiä mielessä, elä jätä kysymättä - soita. 

 

Näillä ajatuksilla, nöyrästi uuteen.

 

Terveisin,

 

Harri Paadar

Aluepäällikkö

046-8138010

harri.paadar (a) lentopalloliitto.fi