Joukkueohjeet

YHTEISET ASIAT

 

Lämmittely ja pelaaminen

Joukkueiden tulee tuoda mukanaan lämmittelyyn ja mahdollisesti myös pelaamiseen sopivia palloja. Pallot tulee olla nimikoituja sekaantumisten välttämiseksi.

Mikäli pelikoululla on vähän pukuhuoneita, jakavat saman maakunnan joukkueet yhteisen pukuhuoneen. Mikäli pukuhuoneiden siisteydestä ei ole huolehdittu ja se jää käytön jälkeen roskaiseksi, voi turnausjärjestäjä lähettää siivouksesta jälkilaskun.

  • Omat lämmittelypallot.

Tiukan otteluohjelma takia alkulohkot pelataan muissa sarjoissa paitsi E-tytöissä kahden erän peleinä. E-tytöt pelaavat alkulohkon pelinsä normaalisti 2 voittoerän peleinä. Sijoitusottelut pelataan kaikissa sarjoissa 2 voittoerän otteluina mutta joissakin sarjoissa erien pituudet on lyhennetty 20 pisteeseen ja mahdollinen 3.erä pelataan 7 pisteeseen 2 pisteen erolla.

 

Pelipaikat

Turnauspaikat ja -koulut ovat päihteettömiä.

Pysäköinti vain sallituilla paikoilla.

Huolehditaan yhdessä siisteydestä! Jokainen huolehtii roskat roskiin, sammuttaa valot lähtiessään ja palauttaa välineet oikeille paikoilleen.

 

Turnauspalaveri

Jokaisella koululla/liikuntahallilla on oma turnausvastaava järjestävän seuran toimesta. Ennen ensimmäisen pelin alkua kaikkien joukkueiden valmentajat osallistuvat turnauspalaveriin, jossa käydään läpi turnauksen säännöt ja päivän ohjelma. Turnausvastaavalla on oikeus puuttua häiriötilanteisiin ja tarvittaessa poistaa henkilö, joka käytöksellään vaarantaa turnauksen onnistumisen. Tarkoituksena on järjestää lapsille ja nuorille mukava päivä, jossa kaikki tuntevat onnistumisen tunteita. Näin saadaan harrastajia jatkamaan lajin parissa.

 

Tuomarointi

Lepovuorossa oleva joukkue on vastuussa otteluiden kirjuroinnista ja tuomaroinnista. Tuomarina tai kirjurina voi toimia ihan hyvin nuori itse tai sitten valmentaja, huoltaja tai lapsen vanhempi. Tuomarin täytyy tietää pelin säännöt ja tuomioiden näyttötavat, mutta tuomarikorttia tai vastaavaa ei tässä tilanteessa vaadita. Kirjuri seuraa tuomarin näyttöä ja huolehtii, että laittaa pisteet oikeinpäin. Poikkeuksena sijoitusottelut, joihin järjestetään tuomarit järjestävän seuran toimesta. Varautukaa omilla pilleillä, jotta pystytään pitämään hygieniasta paremmin huolta.

  • Omat pillit, lepovuorossa olevat joukkueet huolehtivat tuomaroinnista ja kirjuroinnista.
  • Joukkueille on määritelty tuomarointi- ja kirjurointivuorot, joten niitä kannattaa seurata, jotta ottelut pääset aikataulussaan alkamaan.

 

Ensiapu

Turnaukselle on määritelty yksi ensiapuvastaava. Lisäksi jokaiselta koululta löytyy järjestäjän puolesta henkilö, joka tietää missä ensiapuun tarvittavat tavarat ovat ja on vastuussa niiden saatavuudesta. Järjestäjä huolehtii, että jokaisella koululla on pieni määrä hätäensiapuun tarvittavia välineitä. Jokaisella joukkueella tulee olla omat ensiaputarvikkeet mukana.

Pelaajia on hyvä muistuttaa ottamaan mukaan oma lääkityksensä esimerkiksi astma- ja allergialääkkeet, mikäli niitä saattaa tarvita päivän aikana.

  • Joukkueella tulee olla ensiapulaukku tai vastaava.
  • Pelaajille omat lääkkeet mukaan.

 

Ruokailu:

Ruokailut toteutetaan Rantakeitaalla, Lyseolla ja Kalevankaan koululla, jossa myös Saimaa Stadiumilla pelaavat käyvät syömässä. Ruuan hinta 12 €/hlö. Ruokailun, kuten muidenkin turnauspäivään liittyvien kustannusten hoitamisesta, ohjeita oman maakunnan vastuuhenkilöltä. Kaikki maksut kulkevat Suomisportin kautta.

Majoitus:

 

Palkinnot: Kolme parasta joukkuetta palkitaan turnauksessa mitalein. Lisäksi voittajajoukkue saa kiertopalkinnon (pokaali). Palkinnot jaetaan ottelupaikoilla finaaliotteluiden jälkeen.

 

TURNAUSKOHTAISET ASIAT:

 

Tiukan otteluohjelma takia alkulohkot pelataan muissa sarjoissa paitsi E-tytöissä kahden erän peleinä. E-tytöt pelaavat alkulohkon pelinsä normaalisti 2 voittoerän peleinä. Sijoitusottelut pelataan kaikissa sarjoissa 2 voittoerän otteluina mutta joissakin sarjoissa erien pituudet on lyhennetty 20 pisteeseen ja mahdollinen 3.erä pelataan 7 pisteeseen 2 pisteen erolla.