Lentopalloliiton alueiden päävalmentajat valittu

23.3.2023

Henrik Kosonen jatkaa Idän alueen päävalmentajana

Alkuperäiseen uutiseen

 

Lentopalloliitto on valinnut neljän alueen päävalmentajat. Aiemmin Pohjoisen päävalmentajaksi valittu Markus Vilander on aloittanut tehtävässään jo viime vuoden lopulla. Etelän päävalmentajaksi valittiin Jouni Helenius, Idän Henrik Kosonen, Lounaan Miia Lähteenmäki, Lännen Aapo Rantanen. Heistä Lähteenmäki on uusi aluevalmentaja muiden jatkaessa tehtävässä uudelle kaudelle. Alueen päävalmentajan tehtävä on osa-aikainen tehtävä.

-Päävalmentajat ovat alueillaan avainhenkilöitä valmennuksellisten linjausten jalkauttamiseen ja pelaajien katsastamiseen. Eli he kehittävät omana alueensa valmennuksellista laatua seura- ja aluetoiminnassa, urheilutoimenjohtaja Tapio Kangasniemi toteaa.

Aluejoukkuetoiminta on ollut Lentopalloliiton huippu-urheilun toiminnan kulmakiviä jo kymmenien vuosien ajan.

Aluejoukkuetoiminnan tärkeinä tavoitteina on potentiaalisten pelaajien katsastamisen lisäksi valmennuslinjausten jalkautuminen seurakenttään ja valmentajien osaamisen lisääminen. Tulevaisuudessa painopisteenä halutaan pitää myös uusien valmentajien ja pelaajien rekrytointia alueen seuroihin.

Idän alueen päävalmentajan esittely:

Henrik Kosonen, Itä
Valmentajakoulutus: Lentopalloliiton 3-taso valmentajatutkinto, Huippuvalmentajatutkintoa ( HVT, keskeytetty tutkinto), Julian van de Vyverin valmentajaklinikoilla osallistujana sekä myös valmentajana
Valmentajana mm. kahdeksan kautta pääsarjassa päävalmentajana, Idän aluevalmentajana 9 vuotta. Valmentajakouluttajana 2021 lähtien 1-tasolla.
Pelaajana 485 pääsarjaottelua, 161 miesten maaottelua, 3 EM-kisat.
kosohere@gmail.com
040 775 5076