Itä-Suomi Cup

Itä-Suomi Cup

Itä-Suomi Cup on Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Keski-Suomen maakuntien tapahtuma, jonka toteutuspaikka vuosittain kiertää näiden maakuntien välillä.

Itä-Suomi Cup on toiminta- ja ajatusmalliltaan hieman vastaava kuin Lentopalloliiton Alue-SM -turnaus. Turnauksessa pelaavat sillä hetkellä potentiaalisimmat, taitavimmat ja motivoituneimmat pelaajat.

Joukkueita valmentavat valmentajat, jotka ovat usein myös aluevalmennusjärjestelmässä mukana. Kukin valmentaja valmentaa sen maakunnan joukkuetta, jossa hänen asuinpaikkansa on.

Tapahtuman tarkoitus ja tavoite 

Tapahtuman tarkoitukset ja tavoitteet ovat moninaiset ja niiden vaikutukset voivat olla yhtälailla moninaiset: 

  • tarjota pelaajille kilpailukauden päätteeksi kilpailullinen huipentuma, jossa pelaajat pääsevät pelaamaan maakuntansa sillä hetkellä parhaiden pelaajien kanssa
    • kauden aikana pelaajat ovat kehittyneet valtavasti ja näitä taitoja on kiva päästä testaamaan muiden maakuntien parhaita pelaajia vastaan
  • lisätä pelaajien innostusta ja motivaatiota harjoittelemaan ja pelaamaan
  • opettaa pelaajia toimimaan vieraiden pelaajien kanssa ja valmennuksen johdolla
  • innostaa pelaajia ja valmentajia mukaan edessä oleville aluevalmennusleireille
  • luoda valmennuksesta kiinnostuneille valmentajille mahdollisuuksia valmentaa maakuntansa sillä hetkellä parhaiden, motivoituneiden ja potentiaalisten lentopalloilijoiden kanssa
  • innostaa ja motivoida valmentajia jatkamaan ja kehittymään valmennuksen parissa.

On hyvä tiedostaa, että kaikki pelaajat eivät mahdu/pääse pelaamaan aluejoukkueissa - Itä-Suomi Cup tarjoaa mahdollisuuden päästä pelaamaan maakuntansa E-C-ikäluokan parhaiden pelaajien kanssa yhdessä.

Kenelle?

Tapahtumassa ovat perinteisesti pelanneet D-C-juniorit tytöissä ja pojissa. Vuonna 2020 ensimmäistä kertaa Itä-Suomi Cupin historiassa mukaan pääsevät myös E-juniorit.

Jokainen maakunta voi tuoda tulleessaan kaksi joukkuetta/ikäluokka tytöissä ja pojissa. Parhaassa tapauksessa turnauksessa pelaa 12 joukkuetta/maakunta, 48 joukkuetta koko turnauksessa - pelaajia ja valmentajia lähes 400!

Itä-Suomi Cupin ikäluokat 2022

IkäluokkaSyntymävuosi
E2011-2012
D2009-2010
C2007-2008
  

Järjestelyoikeudet

Itä-Suomi Cup'in tapahtumapaikka ja järjestelyoikeus vaihtuu vuosittain. Kuten yllä olevan joukkuemääräkin kertoo, edellytetään turnausjärjestäjältä erinomaisia olosuhteita tapahtuman toteuttamiseksi. Olosuhteiden lisäksi järjestelyvastuisiin sisältyy mm. ruokailun järjestäminen.

Itä-Suomi Cup-kierto

2021Pohjois-Savo, Puijo Wolley Juniorit, Kuopio
2022Etelä-Savo
2023Pohjois-Karjala
2024Keski-Suomi

 

Tapahtuma on mahdollista toteuttaa myös useamman seuran välisellä yhteistyöllä. Oleellista on se, että ottelupaikat ovat mahdollisimman lähellä toisiaan, jos eivät samassa hallissa (logistiset ja taloudelliset haasteet). 

Seura voi hakea Itä-Suomi Cup'in järjestelyoikeuksia aluejaostolta.

Kustannukset

Itä-Suomi Cup'in salikustannuksista on vastannut järjestelyvuorossa oleva maakunta - nykyisin Itä-Suomen Lentopallon Aluejaosto. Keski-Suomi vastaa omalla järjestelyvuorollaan kustannuksista itse.