Itä-Suomi Cup

Itä-Suomi Cup

Itä-Suomi Cup on Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Keski-Suomen maakuntien tapahtuma, jonka toteutuspaikka vuosittain kiertää näiden maakuntien välillä.

Itä-Suomi Cup on toiminta- ja ajatusmalliltaan hieman vastaava kuin Lentopalloliiton Alue-SM -turnaus. Turnauksessa pelaavat sillä hetkellä potentiaalisimmat, taitavimmat ja motivoituneimmat pelaajat.

Joukkueita valmentavat valmentajat, jotka ovat usein myös aluevalmennusjärjestelmässä mukana. Kukin valmentaja valmentaa sen maakunnan joukkuetta, jossa hänen asuinpaikkansa on.

Tapahtuman tarkoitus ja tavoite 

Tapahtuman tarkoitukset ja tavoitteet ovat moninaiset ja niiden vaikutukset voivat olla yhtälailla moninaiset: 

  • tarjota pelaajille kilpailukauden päätteeksi kilpailullinen huipentuma, jossa pelaajat pääsevät pelaamaan maakuntansa sillä hetkellä parhaiden pelaajien kanssa
    • kauden aikana pelaajat ovat kehittyneet valtavasti ja näitä taitoja on kiva päästä testaamaan muiden maakuntien parhaita pelaajia vastaan
  • lisätä pelaajien innostusta ja motivaatiota harjoittelemaan ja pelaamaan
  • opettaa pelaajia toimimaan vieraiden pelaajien kanssa ja valmennuksen johdolla
  • innostaa pelaajia ja valmentajia mukaan edessä oleville aluevalmennusleireille
  • luoda valmennuksesta kiinnostuneille valmentajille mahdollisuuksia valmentaa maakuntansa sillä hetkellä parhaiden, motivoituneiden ja potentiaalisten lentopalloilijoiden kanssa
  • innostaa ja motivoida valmentajia jatkamaan ja kehittymään valmennuksen parissa.

On hyvä tiedostaa, että kaikki pelaajat eivät mahdu/pääse pelaamaan aluejoukkueissa - Itä-Suomi Cup tarjoaa mahdollisuuden päästä pelaamaan maakuntansa E-C-ikäluokan parhaiden pelaajien kanssa yhdessä.

Kenelle?

Tapahtumassa ovat perinteisesti pelanneet D-C-juniorit tytöissä ja pojissa. Vuonna 2022 ensimmäistä kertaa Itä-Suomi Cupin historiassa mukaan pääsevät myös E-juniorit.

Jokainen maakunta voi tuoda tulleessaan kaksi joukkuetta/ikäluokka tytöissä ja pojissa. Parhaassa tapauksessa turnauksessa pelaa 12 joukkuetta/maakunta, 48 joukkuetta koko turnauksessa - pelaajia ja valmentajia lähes 400!

Itä-Suomi Cupin ikäluokat 2023

IkäluokkaSyntymävuosi
E2012-2013
D2010-2011
C2008-2009
  

Järjestelyoikeudet

Itä-Suomi Cup'in tapahtumapaikka ja järjestelyoikeus vaihtuu vuosittain. Kuten yllä olevan joukkuemääräkin kertoo, edellytetään turnausjärjestäjältä erinomaisia olosuhteita tapahtuman toteuttamiseksi. Olosuhteiden lisäksi järjestelyvastuisiin sisältyy mm. ruokailun järjestäminen.

Itä-Suomi Cup-kierto

2022Pohjois-Savo, Puijo Wolley Juniorit, Kuopio
2023Etelä-Savo
2024Pohjois-Karjala
2025Keski-Suomi

 

Tapahtuma on mahdollista toteuttaa myös useamman seuran välisellä yhteistyöllä. Oleellista on se, että ottelupaikat ovat mahdollisimman lähellä toisiaan, jos eivät samassa hallissa (logistiset ja taloudelliset haasteet). 

Seura voi hakea Itä-Suomi Cupin järjestelyoikeuksia aluejaostolta.

Kustannukset

Itä-Suomi Cupin salikustannuksista on vastannut järjestelyvuorossa oleva maakunta - nykyisin Itä-Suomen Lentopallon Aluejaosto. Keski-Suomi vastaa omalla järjestelyvuorollaan kustannuksista itse.

 

PDF-tiedostoItä-Suomi Cup ohjeistus.pdf (161 kB)
Aluejaoston ohjeistus tapahtuman järjestämiseksi.
MS Word -tiedostoItä-Suomi Cup ohjeistus.docx (110 kB)
Aluejaoston ohjeistus tapahtuman järjestämiseksi, muokattavassa/päivitettävässä tiedostomuodossa.