Aluevalmennus

Lentopalloliitto yhdessä alueiden (Pohjoinen, Itä, Länsi, Lounas ja Etelä) ja seurojen kanssa järjestää vuosittain aluejoukkueiden SM-turnauksen C- ja B-nuorille.

C-nuorten turnaus järjestetään arviolta syyskuun kolmantena viikonloppuna ja B-nuorten turnaus toukokuun kolmantena viikonloppuna. Turnaukset kiertävät vuosittain eri alueilla.

C-nuoret:(arvio syyskuun kolmas viikonloppu)

20142015201620172018201920202021
LänsiLounasEteläItäPohjoinenLänsiLounasEtelä

 

B-nuoret: (arvio Toukokuun kolmas viikonloppu)

20142015201620172018201920202021
PohjoinenLänsiLounasEteläItäPohjoinenLänsiLounas


Koko alueellisen katsastus- leiritys- ja SM-turnausjärjestelmän tavoitteena on tarjota nuorille lahjakkaille lentopalloilijoille väylä edetä urallaan seurajoukkueesta maajoukkueeseen saakka. Samalla heille tarjotaan laadukasta valmennusta ja apua urheilijan uralla etenemisessä.

Lisätietoja aluejoukkuetoiminnasta ja aluejoukkueiden SM-kisoista löytyy liiton aluevalmennus-sivun alta.

Idän aluejoukkuetoiminta

Idän aluejoukkueiden päävalmentajat seuraavat kauden aikana eri pelaajien kehittymistä ja pelaamista. Heistä valitaan leirien, katsastuksien ja pelillisten taitojen perusteella kaksi joukkuetta/ikäluokka/sukupuoli.

Yleensä ensimmäiset leirit ovat ns. massaleirejä, joihin voi osallitua kaikki potentiaaliset ikäluokan pelaajat. Näiltä leireiltä valitut pelaajat jatkavat seuraavalle leirille jne. lopullisiin joukkuekokoonpanoihin saakka. Päävalmentajien apuna on muitakin aluevalmentajia, ja myös seuravalmentajia toivotaan yhteistyöhön aluevalmentajien kanssa. C-ikäisten leiritys alkaa kesän ja B-ikäisten syksyn aikana. Lisätietoja leireistä ja valmennuksesta voi kysyä aluevalmentajilta ja nuorisopäälliköltä.

Aluevalmennuksen kustannukset

Idän alueella kustannukset katetaan pääosin leirimaksuilla, joihin vaikuttavat ruokailu-, majoitus-, salivuokra- yms. kulut, yhteensä n. 10-200 euroa/leiri riippuen leirin pituudesta ja sisällöstä. Aluevalmentajille ei makseta palkkaa, ainostaan matka- ja muut pakolliset kulut korvataan.

Aluejoukkueiden SM-kisojen passimaksu, johon sisältyvät ruokailut, majoitukset ja pelipaidat, tulee myös pelaajien itsensä maksettavaksi. Yhteisen linja-autokyydin kisapaikalle ja kotiin maksaa Idän aluejaosto. Lisätietoja maksuista voi kysyä nuorisopäälliköltä.