Järjestelyhaku

Itä-Suomi Cup 

Itä-Suomi Cup on vuosittain eri maakunnissa toteutettava Itä-Suomen alueen huipputapahtuma, jossa perinteisesti ovat kohdanneet Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Keski-Suomen maakuntien motivoituneet tulevaisuuden lentopalloilijat D- ja C-junioreissa.

Tämän perinteisen tapahtuman järjestelyoikeudet ovat tänä vuonna Pohjois-Savon maakunnan seuroilla. Itä-Suomi Cupin järjestelyoikeutta voivat hakea kaikki Pohjois-Savon alueen Suomen Lentopalloliiton jäsenseurat - yhdessä tai erikseen.

Hakukriteerit

Oleellista on se, että hakija pystyy tarjoamaan toimivan kokonaisuuden tapahtuman läpiviennille. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että eri ikäluokkien pelipaikat ovat samassa tilassa tai järkevällä etäisyydellä toisistaan. koska kysymyksessä on koko päivän mittainen turnaus, myös ruokailupalveluiden (maksullinen) saatavuudella on oma merkityksensä hakuprosessissa.

Yhteishakemukset (2-3 seuran) ovat luonnollisesti hyvä asia. Etusijalla ovat hakija(t), joka pystyy tarjoamaan parhaan kokonaisuuden. Tämä tarkoittaa:

 1. riittävä salikapasiteetti koko päiväksi:
  1. kaikki ikluokat (E-C-nuoret) pelaavat samassa hallissa tai
  2. järkevällä etäisyydellä toisistaan (matkustamisen kustannukset pysyvät kurissa, ajallisesti järkevää)
 2. tuomari- ja toimitsijapalvelut
  1. sähköinen pöytäkirja
  2. livelähetys (striimaus)
 3. ruokailutajoilut (maksulliset) ja -tila

Ikäluokat

Itä-Suomi Cup on perinteisesti pelattu D- ja C-junioreiden voimin, joka järjestäjien näkökulmasta on varmasti ollut ihan riittävän haastavaa erityisesti tilojen näkökulmasta. Otteluohjelmat ovat tulleet sarjanhoitajaltamme, Kaisu Polsolta.

Huolimatta näistä haasteista, tästä vuodesta alkaen haluamme laajentaa Itä-Suomi Cupin tuomaa jännitystä ja elämyksiä nuoremmalle ikäluokalle ottamalla mukaan E-juniorit. Näin ollen Itä-Suomi Cupissa pelaavat:

 • E-juniorit (2012-2011 syntyneet)
 • D-juniorit (2010-2009 syntyneet)
 • C-juniorit (2008-2007 syntyneet)

Jokainen maakunta tuo, mahdollisuuksiensa mukaan, jokaisesta ikäluokasta (tytöt ja pojat) 2 joukkuetta: 1- ja 2-joukkueen. Tämä tarkoittaa sitä, että maksimissaan joukkueita on 12 joukkuetta/maakunta.