Puijo Wolleylle ja Savo Volleylle Suomen Cupin mestaruudet

5.2.2024

Savolaiset putsasivat pöydän Turussa

Puijo Wolley ja Savo Volley kuljettivat mestaruuspokaalit Kuopioon

Turun Kupittaalla 2.-4.2. pelatussa Final Four-viikonlopussa ratkottiin lentopallon Suomen Cupin loppusijoitukset. Kolmipäiväinen Final four -turnaus käynnistyi perjantaina, jolloin ohjelmassa olivat miesten välierät. Lauantaina pelattiin naisten välierät ja miesten loppuottelu. Päätöspäivänä sunnuntaina turnaus päättyi naisten finaaliin. Cupin mestaruudet ratkottiin miehissä 53:nnen kerran. Naiset ovat pelanneet cup-mestaruudesta 47 kertaa.

Naisten välierässä tiukkaa taistelua

Lauantain välierässä Puijo Wolleyta vastaan asettui LP Kangasala. Ottelu oli viisieräinen jännitysnäytelmä, jossa Puijo Wolley nousi kahden tappioerän, ja yhden ottelupallonkin, takaa 3-2 -voittoon (26-24, 25-18, 23-25, 24-26, 6-15) LP Kangasalasta.

Puijo Wolley pääsi otteluun mukaan parhaalla kokoonpanollaan, ja joukkueen yhtenäisyys ja joukkuepelaaminen olivat voiton avain. Kahden erän tappioasemasta nousu osoittaa joukkueelta myös lujaa henkistä vahvuutta, päättäväisyyttä ja kykyä keskittyä tuleviin tilanteisiin.

Toisessa välieräparissa Pölkky Kuusamo käveli tylysti Hämeenlinnan Lentopallokerhon ylitse ja nopealla 3-0 voitolla vei toisen finaalipaikan.

Finaali oli Puijo Wolleyn unelmien täyttymys

Puijo Wolley kaatoi Suomen Cupin finalissa kuluvalla kaudella tappioitta kulkeneen Pölkky Kuusamon. Voittolukemat kirjattiin tyylikkäästi 3-0 (25-20, 25-22, 25-15) ja juhlinta oli valmis alkamaan.

Ensimmäisen erän alku oli hankala, kun Pölkky karkasi helppoon johtoon. Valmentaja Seppänen herätti joukkuettaan vaihtamalla passarina aloittaneen Liina Rädyn Piper Matsumotoon. Finaali oli myös taktinen voitto, kun Puijo Wolleyn valmennus hyödynsi laajasti pelaajarinkiään ja vaihtojen avulla kierrätti  kentälle kuumia pelaajia tukemaan omaa peliä, mutta myös sekoittamaan vastustajan rutiineja. Välierässäkin vahvaa vastaanottopeliä esittänyt Veera Help onnistui myös finaalissa. Nuori hakkuri Selma Räsänen pisti finaalissa tuulemaan ja onnistui tekemään ratkaisevia pisteitä joukkueelle.

Iloinen ja raikas joukkuehenki, hyvä peli- ja koppihuumori sekä laadukas harjoittelu näkyivät ja kuuluivat kentällä.

Mestaruus on seurahistorian ensimmäinen ja maistuu erityisen hyvälle!

Miesten välierässä pidettiin jännitystä yllä

Välierä Akaa-Volleyta vastaan ei ollut Savo Volleylle helppo. Avauserä kulki tasaisen alun jälkeen Akaan hallinnassa. Ilja Ivanovin ässäsyötöt veivät Akaan viiden pisteen karkumatkalle tilanteessa 5-10. Tuon jälkeen erää mentiin Akaan viiden-kuuden pisteen suuruisessa johdossa, eikä Savo saanut takaa-ajoa käyntiin lukuisten syöttövirheiden varjosta.

Toisessa erässä Savo paransi myös vastaanottopeliään, ja erä oli huomattavasti tasaisempi. Akaa otti erän loppupuolella 17-20 -johdon, mutta Savo kuittasi tilanteesta neljä peräkkäistä pistettä, ja tuon jälkeen mentiinkin erän loppuun saakka pisteen erolla. Kolmas erä toisti kaavaa tasatahtiin etenemisestä ja vasta jatkopallojen jälkeen Savo pääsi tuulettamaan erävoittoa.

Akaa oli neljännen erän alun hallitsija paremmilla hyökkäystehoilla ja oli parhaimmillaan neljän pisteen johdossa 5-9. Savo pääsi tasoihin Jokelan hyökkäystehojen ansiosta 14-14, myös Michelau säesti Savon hyökkäyspuolella hyvin. Erän lopulla Savon parempi hyökkäys varmuus kuitenkin käänsi erän loppuhetket sen eduksi ja erälukemat 25-20 toivat sille seurahistorian toisen cupfinaalipaikan.

Savo Volley-Akaa-Volley

3-1(21-25, 29-27, 27-25, 25-20)

Savo Volleylle toisen kerran cupkannu

Lauantaisaunaa pidettiin varmasti monessa kuopiolais- ja savolaiskodissa pitkään lämpänä, kun Savo Volleyn Suomen Cupin finaaliottelu pakotti penkkiurheilijat pysymään sohvalla. Finaalikamppailu Raision Loimua vastaan käynnistyi nihkeästi ja Loimu karkasi muutaman pisteen etumatkalla. Savo Volley oli kuitenkin tyly vastustaja ja päättäväisesti rakensi jokaisessa erässä pelin erä- ja otteluvoiton vaatimaan kuosiin. Loimun lähentelyt tai erien sisällä saatu etumatka ei latistanut Savon pelaajien tunnelmaa, vaan ilo ja usko omaan tekemiseen säilyi.

Savo Volleylle miesten Cup-mestaruus lukemin 3-0 (25-22, 25-17, 25-18).