Valmentajien keskinäinen työn ja tekemisen arvostus sekä kunnioitus

21.5.2015

Tässä lyhyessä artikkelisarjassa/kirjoituksessani haluan tuoda esiin huoleni jälleen kerran korviini kantautuneista viesteistä valmentajien junioripelaajiin kohdistuvasta aktiivisesta ja tyylittömästä rekrytointi-/värväystoiminnasta.

Artikkelisarjani pointti on otsikon mukaan toisten valmentajien työn ja tekemisen arvostus ja keskinäinen kunnioitus. Tyylittömällä rekrytointi-/värväystoiminnalla tarkoitan sitä, että valmentajat keskustelevat pelaajan kanssa ohi hänen valmentajansa. Pidän toimintatapaa loukkaavana.

Samaan hengenvetoon totean, että löytyy toki muitakin dream team -ajattelua ja -toimintaa harjoittavia tahoja, kuten aina lastensa parasta ajattelevat äidit ja isät. Sitten ovat myös itse pelaajat.

Meidän seuravalmentajien tulee kuitenkin olla tarkkana ja pitää ”pää kylmänä” silloin kun lasten vanhemmat meitä lähestyvät. Meidän on viimekädessä huolehdittava siitä, että asiat etenevät oikeassa järjestyksessä (aloittelevien pelaajien osalta ei ole ongelmia).

Toivon, että tämän "artikkelisarjan" pohjalta saadaan aikaan rakentavaa ja ennaltaehkäisevää sekä tarpeen mukaan korjaavia keskusteluja asioiden saattamiseksi ”oikealle tolalle”.

Julkaisen artikkelit ikään kuin "kautta rantain" ja pätkittäin, jotta ne ovat edes jotenkin järkevässä ja luettavassa mitassa – ja koska ajatuksenikin tulevat pätkissä.

  1. Kilpailukausi ohi, yhteenvedon aika – muutoksia edessä ja etsimässä

Jälleen on takana yksi lentopallokausi, joka on tarjonnut meille kasvattavia kokemuksia. Joillekin se on tarjonnut huumaavaa menestystä ja toisille tappion karvasta kalkkia. Onneksi jäljellä on suurimmalle osalle kauden päättävä huikea Power Cup Vaasassa, joka tapahtumana varsin usein kääntää kaiken aurinkoiseksi – vaikka sataisikin.

Yhtä kaikki, edessä on yhteenvedon aika menneestä kaudesta meidän kaikkien kohdalla. Sitten onkin käännettävä katseet jo seuraavaan kauteen – tuleen ei saa jäädä makaamaan. Muutoksia on edessä lähes kaikissa joukkueissa ja kaikissa ikäluokissa.

Onnistuminen (kokonaisvaltaisesti) tulevaisuuden (joukkueen) rakentamisen suhteen on valmentamisen lisäksi myös kiinni toiminta- ja menettelytavoista sekä viestinnästä ja ilmaisutaidosta. Kun huolehdimme, että edellä mainitut asiat on kohdaltamme huomioitu (seurassa ehkä linjattu), myös valmentajien keskinäinen työn ja tekemisen arvostus sekä toisten kunnioitus, puhumattakaan keskinäisestä luottamuksesta, nousevat tasolle, jossa niiden kuuluukin olla – korkealla.

Huomenna lisää...

Pertti Kulluvaara
aluepäällikkö