Puhtaasti paras - SUEK antidoping

Mikä on SUEK? 

Jokaisella on oikeus reiluun peliin!

SUEK toteuttaa kansainvälisten sopimusten (antidoping, urheilukilpailujen manipulointi ja katsomoväkivallan ehkäisy) edellyttämiä toimenpiteitä urheilussa. Lisäksi SUEK vahvistaa urheilun eettisyyttä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa sekä toimii aktiivisena keskustelujen käynnistäjänä ja keskustelijana.

Toiminnan tarkoituksena on puhtaan urheilun, turvallisuuden ja reilun pelin puolustaminen, urheilun maineen parantaminen, urheilutoimijoiden suojelu, urheilun eettisyyden vahvistaminen sekä urheilun oikeudenmukaisuuden ja rehellisyyden takaaminen.

SUEK aloitti toimintansa vuonna 2016 ja sen edeltäjänä toimi Suomen antidopingtoimikunta ADT ry. Ensimmäinen antidopingorganisaatio perustettiin Suomeen vuonna 1984.

Erivapaus urheilijan lääkityksessä
Urheilijoilla voi olla sairauksia, joita on hoidettava lääkevalmisteilla tai toimenpiteillä. Mikäli urheilijan on sairautensa hoitamiseksi käytettävä WADAn Kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelossa olevaa ainetta tai menetelmää, hänelle voidaan myöntää erivapaus WADAn Kansainvälisen erivapausstandardin mukaisesti.

Opi ja varmista tietosi antidopingasioista Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen avulla. Verkkokoulutus soveltuu kaikille urheilutoimijoille. Siirry koulutukseen tästä.

Antidoping-opas 2023 

Kamu-lääkehaun kautta voit urheilijana ja valmentajana varmistaa lääkeaineiden soveltuvuuden urheilijalle. Lääkeaineita luokitellaan eri tavoin ja niiden käytettävyys urheilijalla on aina tärkeä varmistaa. Vastuu on urheilijan! Ilmoita siis aina lääkärille "statuksesi" urheilijana. Linkki KAMU-lääkehakuun