Yli-ikäiset

Yli-ikäissäännöt nuorten sarjamääräyksissä kohta 13.1

Yli-ikäisen pelaamiseen nuorempien joukkueessa ei tarvise anoa lupaa.

Itä-Suomen D-E-ikäisten joukkueissa sekä yli-ikäisenä että oman ikäisten joukkueessa peluuttamiseen on anottava erikseen lupa kilpailuryhmältä.

Jos joukkueessa on viimeisessä poolivaiheessa yli-ikäisiä, ei joukkue voi osallistua sarjansa niihin turnauksiin, joissa pelataan sarjan mitalisijoista (sijat 1-6 tai 1-4). Jos yli-ikäisen kanssa pelaava olisi poolivaiheen perusteella menossa noille sijoille, se siirretään pelaamaan seuraavista sijoista. Tällä halutaan varmistaa se, että alueen mestaruuksista pelaavat vain sarjan oikean ikäiset pelaajat.

Pelaaja saa pelata joko yli-ikäisenä nuorempien joukkueessa tai oman ikäisissään, ei molemmissa. Molemmissa joukkueissa pelaamiseen tarvitaan lupa.

  • C-ikäisen pelaamiseen sekä D-ikäisissä että C-ikäisissä tulee lähettää vapaamuotoinen hakemus lentopalloliiton kilpailu- ja seuratoimintapäällikölle Jari Lankiselle, jari.lankinen@lentopalloliitto.fi
  • Itä-Suomen sarjoissa luvan yli-ikäisen pelaamiseen sekä nuorempien että oman ikäisten joukkueessa tai seuran sisäisenä siirtona useammassa nuoremman ikäluokan joukkueessa tulee lähettää sarjanhoitajalle Kaisu Polsolle, kaisu.polso@lentopalloliitto.fi. Hakemuksen käsittelee alueen kilpailuryhmä.

Yli-ikäisiä saa olla joukkueessa useampia, mutta eräkohtaisesti saa pelata vain yksi yli-ikäinen pelaaja. Lisäksi yli-ikäisten pelaamisesta ilmoitetaan turnauksen teknisessä palaverissa, ja tieto merkitään myös pöytäkirjaan kyseisten pelaajien kohdalle (merkinnällä Yli-ikä).