Nuoret

D-ikästen sarjat pelataan 4vs4-sarjoina, E-ikäiset 3vs3-sarjoina, katso säännöt Junnulentiksen minisäännöistä.

A-C-joukkueet ilmoittautuvat valtakunnallisiin sarjoihin, ja ovat sitä kautta automaattisesti mukana aluemestaruusturnauksissa, jos eivät itse ilmoita jäävänsä niistä pois. Joukkueet, jotka haluavat olla mukana ainoastaan aluemestaruusturnauksissa, ilmoittautuvat niihin erikseen keväällä avattavalla alueen omalla ilmoittautumislomakkeella. Kysy lisää sarjanhoitajalta.

 

Harrastesarja Idän alueella D- C-/B-ikäisille tytöille ja pojille 

Harrastesarja on tarkoitettu kuusikkopelin harjoittelemiseen D-ikäisille sekä vasta aloittaneille tai vähemmän pelanneille C-ikäisille ja B-ikäisille. Joukkueessa voi olla sekä tyttöjä että poikia. Sarjan tarkoituksena on saada harjoitusta ja peliaikaa mahdollisimman paljon jokaiselle pelaajalle, jotta esim. seuraavalla kaudella on mahdollista osallistua Lentopalloliiton C- tai B-ikäisten SM-sarjaan. 

Säännöt ovat C-ikäisten säännöt seuraavin poikkeuksin: 

  • seura voi tehdä sekajoukkueen, tyttö- tai poikajoukkueen tai joukkueet, kaikki pelaavat samassa sarjassa 
  • pelin tempo pidetään rauhallisena, jotta valmentajalla on mahdollisuus neuvoa pelaajia pelin aikana 
  • syöttöraja voi olla D-ikäisten syöttöraja, mikäli pelaaja ei saa palloa verkon yli C-ikäisten rajalta. Valmentajan tulee ohjeistaa pelaajia siirtämään syöttörajaa kauemmas, kun syöttö onnistuu varsinaiselta syöttörajalta. 
  • turnauksessa voidaan käyttää D-ikäisten syöttösääntöä 
  • verkon korkeutta voidaan tarvittaessa madaltaa 
  • ilmoittautuminen sarjaan aikataulun mukaisesti tai kauden kuluessa eli ilmoittautuminen on auki koko kauden ajan. Joukkue ilmoittautuu kuitenkin vielä jokaiseen turnaukseen erikseen ilmoitetun päivämäärän mukaan. Joukkuemaksu on 15 €/turnaus, mutta kuitenkin enintään 60 €/kausi. Joukkuemaksu laskutetaan kauden päättyessä. 
  • joukkue voi osallistua turnaukseen alle kuudella pelaajalla, jolloin on mahdollista sopia pelaajalainasta turnauskohtaisesti toisten joukkueiden kanssa. Joukkue voi kysellä lainapelaajaa toisesta turnauksessa pelaavasta joukkueesta etukäteen. Tarvittaessa joukkue voi lainata pelaajan myös C-ikäisten SM-sarjassa pelaavasta oman seuran joukkueesta (esim. siellä vähän peliaikaa saava pelaaja), jotta joukkueella on siten mahdollisuus osallistua turnaukseen. Tarkoitus on saada peliaikaa ja harjoitusta pelaajille mahdollisimman paljon. 
  • turnauskohtaisista säännöistä sovitaan teknisessä palaverissa